پنجاه‌وهشتمین روز حمله روسیه به اوکراین – تشدید حملات و حمایتها

  • 1401/02/02
شلیک موشکهای سنگین توسط روسیه

دفاع جنگنده‌های اوکراین از ماریوپل

بندر استراتژیک ماریوپل که روسیه مدعی است آن را تصرف کرده، هم‌چنان در برابر نیروهای روسی مقاومت می‌کند و بر اساس اعلام اوکراین جنگنده‌های ارتش این کشور با تمام توان در حال دفاع از مجتمع عظیم ذوب‌آهن آزوفستال هستند که غیرنظامیان در آن پناه گرفته‌اند.

سقوط کامل ماریوپل، بندر صنعتی بزرگ که پس از نزدیک به دو ماه بمباران و محاصره روسیه به یک ویرانه بدل شده، یک پیروزی بزرگ برای مسکو خواهد بود که به‌دنبال برقراری ارتباط زمینی میان کریمه اشغال شده در سال۲۰۱۴ و مناطق تحت نفوذ جدایی‌طلبان تحت حمایت روسیه در دونباس است.

با این حال، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین اطمینان داد که نبرد در ماریوپل هم‌چنان ادامه دارد و این شهر برخلاف ادعای «اشغالگران» به مقاومت در برابر ارتش روسیه ادامه می‌دهد.
تصاویر ماهواره‌یی منتشر شده در روز پنجشنبه نیز حفر گورهای دسته‌جمعی در نزدیکی ماریوپل را فاش کرد. مقامات محلی در ماریوپل، روسیه را متهم کردند که حدود ۹هزار غیرنظامی اوکراینی را در این گورها دفن کرده‌اند.

 

پرواز جنگنده‌های اوکراین بر فراز ماریوپل

پرواز جنگنده‌های اوکراین بر فراز ماریوپل

 

کمکهای جدید آمریکا به اوکراین

سایت وزارت‌خارجه آمریکا – بیانیه مطبوعاتی آنتونی بلینکن، وزیر خارجه:… امروز، در حالی که روسیه تهاجم جدید خود را در شرق اوکراین آغاز می‌کند، من به موجب اختیاری که رئیس‌جمهور محول کرد، مجوز برداشت کمک نظامی فوری بیشتر به اوکراین به ارزش ۸۰۰میلیون دلار تسلیحات و تجهیزات از موجودیهای وزارت دفاع ایالات متحده را صادر کردم. این مجوز، بر مبنای بسته ۸۰۰میلیون دلاری هفته پیش، از اوت ۲۰۲۱ هشتمین برداشت تسلیحات، تجهیزات و تدارکات از موجودیهای وزارت دفاع برای اوکراین است.

در این زمینه وزارت دفاع آمریکا نیز طی بیانیه‌یی گفت: امروز بعدازظهر، ۲۱آوریل، وزارت دفاع ایالات متحده (DoD) مجوز رئیس‌جمهور برای برداشت کمکهای امنیتی به ارزش ۸۰۰میلیون دلار دیگر را اعلام می‌کند. این کمکها برای رفع نیازهای حیاتی اوکراین برای نبرد امروز طراحی شده است، در حالی که نیروهای روسی تهاجم جدیدی را در شرق اوکراین آغاز می‌کنند. این مجوز هشتمین برداشت تجهیزات از اوت ۲۰۲۱ از موجودی وزارت دفاع برای اوکراین است.

قابلیتهای این بسته عبارتند از:

۷۲ توپ هویتزر ۱۵۵ میلی متری و ۱۴۴۰۰۰ گلوله توپخانه، ۷۲ وسیله نقلیه تاکتیکی برای یدک کشی هویتزرهای ۱۵۵ میلی متری. بیش از ۱۲۱ پهپاد تاکتیکی Ghost Phoen و تجهیزات میدانی و قطعات یدکی.

 

تصویری از درگیریهای سنگین در ماریوپل

تصویری از درگیریهای سنگین در ماریوپل

 

شهردار ماریوپل: شهر در دست ماست

وادیم بویچنکو، شهردار ماریوپل گفت که بندر ماریوپل هم‌چنان در دست اوکراین است. او در یک مصاحبه ویدیویی گفت: «شهر ماریوپل اوکراینی بوده، هست و خواهد بود. زیرا امروز، رزمندگان شجاع ما، قهرمانان ما، تا آنجا که ممکن است از آن دفاع می‌کنند». وی در این مصاحبه افزود: نیروهای روسی در حال بردن اجساد کشته‌شدگان اوکراینی به گورهای دسته‌جمعی در شهر «مانهوش» هستند. او گفت که روس‌ها آثار «جنایت جنگی» خود را در آنجا پنهان می‌کنند.

 

روسیه نمی‌تواند کنترل اوکراین را در دست گیرد

وایر خبرگزاری فرانسه – در حالی که آمریکا کمک نظامی جدید به کی‌یف را اعلام کرده است، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا روز پنجشنبه وعده داد که پوتین هرگز نمی‌تواند کنترل اوکراین را در دست گیرد. بایدن گفت: «وحدت ما با متحدانمان و شرکایمان در داخل و، همبستگی ما با مردم اوکراین یک پیام غیرقابل انکار برای پوتین ارسال می‌کند – او هرگز در تسلط و اشغال کل اوکراین موفق نخواهد شد، چنین اتفاقی نخواهد افتاد».

 

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

این سایت برای کاهش هرزنامه‌ها از ضدهرزنامه استفاده می‌کند. در مورد نحوه پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.