- 1401/01/30
در روزنامههای حکومتی سهشنبه ۳۰فروردین بحران تأسیس پتروشیمی در اراضی میانکاله همچنان در صفحات اول مطرح است. این بار روزنامههای باند مغلوب در دعوای باندی فاش کردهاند که دستور رئیسی برای متوقف کردن پروژه ظاهرسازی است. و فعلاً برای ساکت کردن مردم در روز کار نمیکنند و شبها کار میکنند. بنبست مذاکرات برجام در روزنامههای باند مغلوب و تأکید مجدد کیهان خامنهای مبنی بر بستن تنگهٔ هرمز به روی کشتیهای کره جنوبی، حاکی از ناامیدی نظام از چشمانداز مثبت مذاکرات است. در کنار آن هشدارهاست که به نظام میدهند و اعترافات کمسابقهیی که روزنامههای هر دو باند نسبت به ابعاد فساد و تهدید قیام دارند. در روزنامههای باند خامنهای، با برملا کردن گوشهیی از دزدیها و فساد مالی در اتاق ایران، خیز جدید باند حاکم برای گرفتن صندوقخانه درآمدی باند مغلوب جلب توجه میکند. روزنامههای ایران ارگان دولت و فرهیختگان وابسته به ولایتی در این زمینه تک هماهنگ دارند.
هر که باد میکارد توفان درو میکند
هشدارها حول انفجار خشم مردم در اثر فشار تورم و بیکاری است. همدلی در مطلبی با عنوان «فقر نیرو و خود کردهای که تدبیر ندارد» به دولت رئیسی که این روزها همهٔ ناکارآمدیها و بحرانها را به گردن دولت قبلی میانداز حمله کرده و هشدار میدهد: «اگر چه با دیدن انشقاقهای درون جناحی و شکافهای اجتماعی به فرافکنیهای زود هنگام دست میزنند. اکنون باید به حامیان این وضعیت در کشور گفت: برادران خودکرده را تدبیر نیست، هر که باد میکارد، توفان درو میکند».
همدلی در مطلب دیگری به شکست وعدهدرمانیهای آخوند رئیسی اشاره کرده و نوشته است: «طی همین ۹ماهی که از روی کار آمدن دولت سیزدهم میگذرد، اوضاع طوری رقمزده شده که نگاهی بهحالوروز بازار کالاهای اساسی حتی نگرانکنندهتر از قبل هم شده است». این روزنامه در ادامه از افزایش قیمتها از ۵۰تا ۲۰۰درصد در مدت روی کارآمدن رئیسی خبر داده.
اعتماد در مطلبی به قلم زید آبادی مهرهٔ باند مغلوب از کشمکش درونی باند خامنهای برای کوتاهآمدن سر میز مذاکرات وین خبر داده و نوشته: «مسئولان قوا به ناچار باید از ایدئولوژی منجمد مورد نظر هواداران اصولگرایی عدول یا بهنحوی آن را بازتعریف کنند تا راهی برای تصمیمگیری در جهت گذر از مشکلات گشوده شود. هر گامی در این جهت اما صدای طیف سرسختتر حامیان اصولگرایی را بلند میکند و مسئولان قوا را به احتیاط یا عقبنشینی در برابر آنان وادار میسازد».
بالابردن ضریب فلاکت و کاستن از ارزش پول ملی کارنامه مشترک باندها
مضمون کلی این اعترافات به دزد و فاسد بودن باندهای حاکم و ناکارآمدی آنان است. مثلا مردمسالاری در مطلبی با عنوان «تمامی دولتها: من بهترینم» نوشته است: «بهعنوان یک پدیده نادر سیاسی باید یادآور شد که از میان ۵ دولت بعد از انقلاب، هیچیک الگویی قابل تاسی که دارای شاخصهای اصلی اقتصادی باشد بر جای نگذاشتهاند».
جوان وابسته به سپاه و متحد آخوندرئیسی هم ناچار شده اعتراف کند: «اگر صبح فردا از خواب بیدار شدید و دیدید سواری پراید یک میلیارد تومان قیمت خورده اصلاً تعجب نکنید. در آشفته بازاری که این روزها ادامه دارد بروز هر چیزی ممکن شده است». در ادامه هم تأکید کرده «این موضوع فقط بازار مکاره خودروسازان وطنی را شامل نمیشود که تولیدات بنجلشان به قیمت از دست رفتن جان میلیونها نفر از جمعیت کشور در حوادث رانندگی تمام شده بلکه بهای همه کالاها از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را شامل میشود». در ادامه هم ارگانهای حکومتی دستساز ولیفقیهاش را با یک چوب رانده و نوشته است: «در آشفته بازار قیمتهای لجامگسیخته معلوم نیست این همه سازمانهای عریض و طویل نظارتی مثل مجلس، سازمان بازرسی کل کشور و سازمان تعزیرات که بودجههای بیتالمال را میبلعند به چه امور مهمتری مشغول هستند».
«مذاکرات وین در بنبست اختلافات» هم عنوان مطلبی در جهان صنعت است که به جنگ درون باند خامنهای بر سر میز مذاکرات اشاره کرده و نوشته است: «دلواپسی برخی از نابرجامیان یا همان برجامستیزان در مجلس در کنار مناقشه خروج نام سپاه پاسداران از لیست تروریسم واشنگتن توانسته و کمک کرده است که روند مذاکرات را به نقطه صفر برساند». بعد هم به طرحهای توسعهطلبانه نظام اشاره کرده و نوشته: «این دو عامل را باید به عامل سوم توقف مذاکرات وین یعنی سناریوی کاهش تعهدات برجامی از سوی تهران افزود، چرا که اخیراً سایت نطنز فعالیت جدید خود را با راهاندازی نسل جدیدی از سانتریفیوژها آغاز کرده که از منظر نشانهشناسی پیام خوبی را برای واشنگتن مخابره نمیکند».