فراخوان بی‌سابقه ۴۶۲تن از مقامات فعلی و سابق سازمان ملل به‌ این سازمان برای شروع بلادرنگ تحقیقات درباره قتل‌عام۱۳۶۷ در ایران

  • 1400/11/07
دادگاه لاهه

فراخوان بی‌سابقه ۴۶۲تن از مقامات فعلی و سابق سازمان ملل، حقوقدانان معتبر بین‌المللی، قضات و مقامات فعلی و سابق دادگاههای بین‌المللی و برندگان جایزه نوبل به‌سازمان ملل برای شروع بلادرنگ تحقیقات درباره قتل‌عام۱۳۶۷ در ایران که «جنایت علیه بشریت»و»نسل‌کشی» محسوب می‌شود.

فراخوان مقامات سازمان ملل، شخصیتها و حقوقدانان معتبر بین‌المللی از سازمان ملل می‌خواهد فوراً مصونیت مقامات رژیم ایران از مجازات را برای تحقیقات بین‌المللی در مورد اعدام‌های دسته‌جمعی و ناپدید شدن اجباری هزاران زندانی سیاسی در سال۱۳۶۷ که جنایات ادامه علیه بشریت را تشکیل می‌دهند، فوراً به‌چالش بکشد.

در بیانیه ۴۶۲تن از مقامات فعلی و سابق سازمان ملل و حقوقدانان معتبر، ابراهیم رئیسی و غلامحسین محسنی اژه‌ای به‌عنوان عاملان اصلی قتل‌عام۱۳۶۷ که «هم‌چنان از مصونیت برخوردار هستند» نام برده شده‌اند.

بیانیه تصریح می‌کند قتل‌عام ۱۳۶۷ در پی فتوای خمینی صورت گرفت که در آن آمده بود: همه مجاهدینی که در زندانهای سراسر کشور هستند و بر حمایت خود از مجاهدین ثابت قدم هستند با خدا جنگ می‌کنند و محکوم به‌اعدام هستند.

امضاکنندگان بیانیه شامل رئیس سابق دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC)، رئیس سابق شورای حقوق‌بشر سازمان ملل، رئیس سابق کمیسیون اروپا، ۱۸برنده جایزه نوبل، ۱۰۳مقام سابق سازمان ملل، از جمله ۳۷گزارشگر ویژه سابق سازمان ملل، دهها قاضی و دادستان بین‌المللی هستند.

رؤسای جمهور سابق شیلی و تیمور شرقی، نخست وزیران سابق بلژیک و لوکزامبورگ و وزرای خارجه سابق استرالیا، کانادا، ایتالیا، کوزوو و لهستان از امضا کنندگان این بیانیه هستند.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

این سایت برای کاهش هرزنامه‌ها از ضدهرزنامه استفاده می‌کند. در مورد نحوه پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.