- 1399/11/11
سازمان نظام پزشکی رژیم روز شنبه ۱۱بهمن تأکید کرد واکسن کرونا باید تاییدیه سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و داروی کشور را داشته باشد؛ مسئولیت هر نوع واردات واکسن و تزریق آن با وزارت بهداشت است.
سایت حکومتی سلامت نیوز ۱۱بهمن در گزارش نوشت: «دکتر کرمانپور، مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان نظام پزشکی درباره واردات واکسن روسی کرونا به کشور که تاییدیه سازمان بهداشت جهانی را ندارد، گفت: «هر واکسنی که معتبر باشد و از نظر مجامع علمی و داخلی از جمله سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و داروی کشور تاییدیه داشته باشد، از روز اول گفتیم هر واکسنی با این دو مشخصه به کشور وارد شود قابل استفاده است و مورد تأیید است. اگر بخواهیم واکسن کرونا را از خارج از کشور وارد کنیم حتماً باید این دو خصوصیت را داشته باشد».
وی در رابطه با واردات واکسن روسی گفت: «وزارت بهداشت بهعنوان مرجع اعلام این موضوع است و مسئولیتش را هم قاعدتاً میپذیرد و کاری به نظام پزشکی کشور ندارد. نظام پزشکی یک سازمان غیرحاکمیتی پزشکان است. مسئولیت هر نوع واردات واکسن و تزریق آن با وزارت بهداشت است و طبیعتاً کسانی که نخواهند واکسن مصوبه سازمان بهداشت جهانی را داشته باشند مسئولیتش را باید بپذیرند و بقیه هم این واکسن را تزریق کنند».
دکتر کرمانپور در واکنش به اینکه برای پزشکان نظر سازمان نظام پزشکی در مورد واکسن وارداتی مهم است، گفت: «بیانیهیی در این خصوص آماده میکنیم و طی روزهای آینده نظر سازمان را اعلام خواهیم کرد. ما معتقدیم باید واکسن کرونا دو خصوصیت مورد اشاره را داشته باشد».
کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو رژیم در واکنش به اظهارنظر مینو محرز که گفته است «واکسن کرونای روسی را تزریق نمیکند»، گفت که «ایشان شأنی برای ارزیابی واکسنهای دیگر ندارند».
کیانوش جهانپور در گزارشی که در روز شنبه، ۱۱ بهمنماه، در روزنامه حکومتی «جهان صنعت» منتشر شد با تأکید بر اینکه «مرجع تأیید واکسن، سازمان غذا و دارو است» گفت: «اگر ایشان [مینو محرز] مطالعهای در این زمینه دارند، میتوانند به سازمان غذا و دارو جهت بررسی ارائه دهند. در غیراین صورت، «اظهارنظر سلیقهای»، وجهه علمی و فنی نخواهد داشت».
مینو محرز که در حال حاضر عضو ستاد مقابله با کرونا و مسئول کارآزمایی بالینی واکسن کرونا است، روز پنجشنبه، ۹ بهمنماه، در واکنش به خرید واکسن «اسپوتنیک وی» از روسیه گفته بود «از چه زمانی سازمان غذا و داروی کشور جزو منابع بینالمللی شده؟»
او افزوده بود: «سازمان غذا و داروی ایران زمانی میتواند دارو و واکسنی را تأیید کند که پیش از آن دارو یا واکسن، مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته باشد».
به گفته محرز، «وقتی دارو یا واکسنی هنوز مورد تأیید هیچ منبعی نیست، سازمان غذا و داروی داخلی نمیتواند آن را تأیید و توزیع کند».
این عضو ستاد کرونا در ادامه تأکید کرده بود که از انتخاب این واکسن به هیچ عنوان راضی نیست و تهیه و واردات آن توسط دولت از «شانس بد مردم ایران» است.
او همچنین تأکید کرده بود که «بهعنوان یکی از اعضای کادر درمان این واکسن را تزریق نمیکند».